URBAN & RESORT LUIK

Een exclusieve plaats toegankelijk voor iedereen

« Les Comtes de Méan » met zijn rijke en beladen geschiedenis zet zijn deuren wagenwijd open voor de stad. Het is een mix van unieke plekken die elk een eigen sfeer uitstralen en van vindingrijkheid en creativiteit getuigen.

Precies uit deze veelheid ontstond het concept van Urban Resort®, een subtiele combinatie van esthetiek, vindingrijkheid, comfort en ontspanning, met als doel een exclusief, elegant en luxueus complex te creëren dat toch voor iedereen toegankelijk is.

Het hotel bevat acht hoofdruimten, elk ervan met een aparte sfeer en alle een omweg waard.

Het personeel staat garant voor een hartelijke ontvangst, een luisterend oor, een uitstekende service en professionaliteit en heeft maar één doel voor ogen, nl. van uw verblijf een onvergetelijke ervaring maken.

SITE

Een mix van unieke plekken

Het hotel ligt in het historische centrum van Luik aan de voet van de Mont Saint Martin of heuvel van Publémont die hoog uittorent boven de Place Saint-Lambert, vlakbij de boulevards op de plaats waar eens rivierarmen van de Maas kronkelden, en tegenover de hellingen van de citadel, allemaal ook vandaag nog stuk voor stuk architecturale pareltjes.

WERKEN EN OPGRAVINGEN

Een rijke en beladen geschiedenis

Parallel met de renovatiewerken van beide herenhuizen konden het Waalse Gewest en zijn erfgoedafdeling 18 maanden lang archeologische opgravingen laten uitvoeren. In de bar « La Cave » zijn nog restanten van een vestingmuur te zien.

UITZONDERLIJK ERFGOED

Het herenhuis Sélys Longchamps

Nauw verbonden met het aanpalende herenhuis Comtes de Méan (waarmee het trouwens lang één geheel vormde net zoals vandaag) is het gebouw op het huidige nummer 9 van de Mont Saint-Martin, dat beter bekend is onder de naam Sélys Longchamps, vandaag geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

N° 11 MONT SAINT-MARTIN

Het herenhuis Comtes de Méan

Op Mont Saint-Martin nr. 11 bevindt zich het herenhuis Comtes de Méan waarvan de geschiedenis vaak werd verward met die van zijn buur, het herenhuis Sélys Longchamps. Het is een u-vormig gebouw rond een centrale kern uit de 15e eeuw die in verschillende periodes werd verbouwd en uitgebreid.

virtuele rondleiding

Van het hotel

Al een beetje wegdromen…